Daniel Brandt | Författare

Porträttbild på författaren Daniel Brandt i ett rökfyllt futuristiskt stadslandskap med orange och kalkvitt ljus. Författaren som tittar ur bild är klädd i svart skjorta och kavaj. Ser fundersam ut.

Om
Daniel Brandt

Om Daniel Brandt

Kärleken till berättandet

Jag har alltid älskat berättelser i alla former och redan som barn gillade jag att hitta på egna historier. Först framförallt muntligt berättade eller tecknade. Det egna skrivandet tog  fart när familjens första elektroniska skrivmaskin landade i källaren i mitt gamla familjehem i Eslöv, Skåne.

Mitt första romanprojekt påbörjade jag 1990 varefter flera av mina svensklärare under högstadiet och gymnasiet tog sig tiden att rätta och coacha mig i skrivandet. 

På gymnasiet lyckades jag och några skrivsugna klasskamrater övertala en av skolans lärare och lektor i svenska att hjälpa oss att vässa vårt berättande. Det blev en kort men mycket intensiv skrivskola som gav oss en fantastisk start för vårt fortsatta skrivande.

Första publiceringen

Min första publicering blev novellen ENDAST AV VÄRDE i olika format under 1998. Bland annat blev novellen även uppläst i P3 i sin fulla längd vilket kändes minst lika surrealistiskt som novellens handling.

1999 följde fler publiceringar, varav också min novell TYDLIGA TECKEN lästes upp i radion. Denna gången i två delar, eftersom texten var lite längre.

Uppmärksamheten och lovorden som följde sporrade mig så klart att fortsätta. Men mina romanprojekt har fram tills nu  inte nått den nivå jag önskat. Flera är avslutade, skrotade och omskrivna ett flertal gånger, men det är först sedan ungefär fem år tillbaka som de pågående projekten är igång.

Pågående projekt

Utöver flera fristående noveller som skrivits till olika tävlingar håller jag just på att sammanställa en egen första samling av noveller. Varav några omarbetats något och nu är redo för ett nytt liv i en modern form.

Jag skriver också på en förlängd version av min novell BLOMSTERTID FÖR MARS som ser ut att bli min första roman. Ingen deadline finns dock ännu.

Utöver detta fortgår skrivandet på den ambitiösa romansvit som jag skissade fram redan 1994. Varav den sista av sju romaner ser ut att kunna bli den först färdigställda. 

Romanen såväl som sviten är en komplex berättelse genom tid och rum, innefattande vår egen planet såväl som många andra. Både en hyllning till favoriter som Isaac Asimov, Arthur C. Clarke, Tanith Lee och Philip K. Dick, men också någonting som jag vågar säga är helt nytt.

Min förhoppning är att kunna berätta mer om allt detta inom kort. Så håll utkik här och i sociala medier.

Aktuella publiceringar

Läs mer om de aktuella noveller och andra verk som finns att få tag på just nu via knappen nedan.

Konceptuell bild från en palatsliknande interiör från en annan planet.